Friday, May 13, 2011

semuanya AKU...

AKU..just a person..
bila pikir2 balik...mcm nk give up rasa dgn hdup..tp still perlu diteruskan
biarlah...pahit,manis,masin,masam...telan saja..
1st time aku tulis ini blog di sini..now aku kat SABAH.berjaya dipostingkan sebagai seorang GURU.alhamdulillah...
aku cuba terima kenyataan yang aku berada disini...matlamat aku cuma satu,nak cari rezeki n tolong aku punya anak2 murid disini sehabis mungkin.inshaAllah.
tapi..dugaan berada di tempat orang ni sgt hebat...rasa sgt sorg2 kat cni tanpa keluarga n kwn2 rapat...
tapi aku bersyukur sbb aku masih lagi ada kwn2 yang senasib disini..jauh dari org tersayang..
dgn depa-depa ni lah aku berkongsi mslh,tekanan dan segalanya disini..kami sentiasa menolong antara satu sm lain,memberi semangat untuk kuat antara satu sama lain..
emm..walaupon aku dah lalui mcm2 dugaan kat cni,still aku rasa diri aku masih tidak kuat utk hadapi satu dugaan ni...dugaan utk melawan perasaan yang aku cipta sendiri ini...sesungguhnya,aku tak mahu ada perasaan ini dalam hati aku sebab ianya menjejaskan segala-galanya...tapi haruslah aku haapi sebab aku manusia biasa...
sampai saat ni aku msih belom ada kekuatan...mgkin aku ni pgecut,sbb aku suka biarkan mslh aku tnpa aku selesaikannya...sbb aku xmau serabut..dan aku tau,nk x nk aku kena hadapi semua tu...xperlu aku susahkan otak aku utk berfkir...ambik mudah semua perkara kan aku????itu lah AKU
sekarang,aku masih menunggu status aku..mgkin jgk aku akan 'dinaikkan' pangkat..hahahahhaha..tapi aku akan redha sekiranya itu berlaku..aku akan terima dan jalani semua tu sebaik mgkin..sbb aku tau ALLAH ada dgn aku..kering sudah air mata aku..tp apa boleh buat sbb aku hanya seorang yang menurut perintah...

...sungguh lega dapat luah..hahahaha

Monday, August 2, 2010

3 perkara....

first, just nk ckp rindu kat org tu...sorry laa sbb buat perangai...walaupun kami bukan 'in a relationship',kami ada hbgn lain..sy rsa mcm hilang sebahagian dr diri,rsa mcm da xde tempat nak mngadu..rasa sunyi..rasa sedih..rsa geram..rsa marah..semua ada..cukup rasa.xtahu laaa...apa akn jadi,apa akan berlaku,apa akan dihadapi...apa yg sy tau,saya sgt rindu dia. Ya Allah. kau jauhilah perasaan ini supaya tidak melebihi perasaan rindu padaMu,kau peliharalah diriku agar tidak mendekati zina hati...ampunilah hambamu yg lemah dan hina ini Ya Allah..amin.

second,hidup sgt tertekan..apa je yg dibuat jd serba xkena..padahal baru je blajar nk kenal erti hidup...tp.....sukar nk digambarkan..Ya Allah..kau permudahkanlah segala urusanku..kau luaskanlah pemikiranku,kau sempurnakanlah akhlakku supaya aku tidak tergolong dalam golongan yg bersifat mahmudah...amin.

third, org2 sekeliling.sgt menyesakkan..sgt merimaskan..sgt perlu dijaga hati dan perasaan smpai hati dan perasaan sendiri terguris,terluka,xterjaga???bukan ingin menjadi 'baik' atau hipokrit,tapi cuma tidak ingin melihat satu keadaan yg tegang yg mana boleh menyesakkan lagi fikiran...boleh menjejaskan hubungan...tapi,hati sendiri,yg punya perasaan yg menderita. Ya Allah, kau berkatilah apa yg aku lakukan supaya aku dapat menjaga hubungan persaudaraan ini sesama umat manusia.amin.

Friday, May 28, 2010

benggong.gila.krg ajaq.

aku xleh nk kata pa dah...bila dh prangai huduh..huduh jgk...smpai xtau nkbeza org tua ngn org muda....xpa..biaq org muda ni yg basuh org yg tua xtau apa tuh. xcerdik langsung!!!siap laa lps ni..aku da xpeduli..nkgaduh ke apa ke..mampoih p!!!!slama ni aku diam sbb dia tu tua,tp ari ni..bila diakurg ajaq kat org yg lg tua..siap laa dia...SIAP!

Thursday, April 22, 2010

perasaan apa ini???

dushhhhh<------
apa punya perasaan laa ni...smpai ada itu 'rindu' dalam hati...
resah je klu dia xkol..klu leh nk dia kol ari2..bila dia kol xnk plak layan...
adess...da angau kot???haishhh...xbuley3...
bila rindu ni bertandang rs cam nk berak xboleh..tertahan2 je..adeh,kronik suda...
ni laa org pompuan..mulut ckp xnk..ati bunga2 je suka..
dangerous betoi...kebai cam besi tera mana pon..tetap boleh cayaq..adoi~!!!!\
that what happen to me rite now laa...
whatever apa pon..kena jgk kuat..kuat sumanya...xboleh biaq camni ke..
behave n control urself..yeehaa. i will!

huhuhu...
semangat baru..perjuangan yg satu..dan matlamat hidupku----->trying to ignore u!

Monday, March 8, 2010

saat paling mengecewakan~

honestly...prkara yg aku xmau tau skali akhirnya da jd knyataan..bnda yg aku xmau dgq..da clear aku dgq...apa yg boleh aku buat??nk nangis??nk jerit??nk teriak kuat2?aku da xleh nk btulkan knyataan itu..apa yg aku leh buat..hanya REDHA...series..slama ni aku menafikan..aku nafi benda tu..aku xpercaya..aku still ikut kata hati aku..tp akhirnya apa yg aku takut da betui2 aku rasa..mebi aku lebih pada bersedia..tp aku xleh nk bohong yang aku teramat kecewa...sangat2...biar laa..
cinta xsemestinya memiliki..semoga dia bahagia..

Monday, February 1, 2010

::generasi hebat::

da jd chekgu!!!!!
walaupon prktikum je..chekgu jgk..
bila msk klas 'assalammualaikum cikgu'....ngeh3
realiti kehidupan seorang guru...sangat laa penat..sibuk..

-cikgu prasekolah::
jgn kata ckgu pra ni leh rilek..byk sgt keja..plus ngn bdk2 yg aktif..tatau penat
tabik laa cikgu pra!!!~~

-cikgu khas::
ni pon perlu diberi A++ laa..mmg mencabar...hope aku dpt jd setabah mereka!!

-guru besar::
yg ni depend laa pd skolah tu..klu dpt GB yg best, p'tdbiran mst ok..mcm aku yg prktikum ni..ikut je laa apa yg patut..

:: apa pon cikgu2 pra ni mmg kna tnjuk gud attitude laa..sbb bdk2 ni akan tiru cikgu dia...
bdk2 ni pon walau nakal tp syg sgt kat cikgu..cuma perlu pandai tackle diorg ja...
thnks to cikgu2 skolah, kwn2 prktikum, kwn2 pemberi semangat yg slalu bg nasihat n cara nk tackle bdk2 tuh...i feel better right now...
rs seronok sgt jd cikgu bila murid dgr ckp, syg kita, enjoy ngn apa yg kita buat...::

*guru berdedikasi pemankin generasi hebat*

caya laaaa......

Saturday, October 10, 2009

terakhir....

~~hari2 terakhir di UPSI....

sedar xsedar da sem last aku kat Universiti Pendidikan Sultan Idris ni...da hampir 4tahun aku sebagai anak kandung suluh budiman...cepat betol masa berlalu...dulu mgkin aku sangat2 xsuka dok kat tg malim ni...asek2 doa je bg cepat aku tamat blaja...tp skrg ni rs sedeh laa plak...nk tgl kwn2..hidup sbg student yg btul2 enjoy. Tp ye laa kan...masa smkin ke depan..kita mkin tua..bukan makin muda..cuma awet muda jek..huhu. Lps ni, semua akan berubah..kawan2 dgn khidupan msing2...mst laa berturut je dapat kad wangi lepas ni...hehehe. Hidup aku jgk akan berubah, da xboleh nk menjadi gila-gila mcm zaman blaja..kena laa cuba menjadi seorang guru..guru yg betol2..hahahamcm lawak..tp benda tu laa yg akan aku tempuhi nnt. Nx sem aku akan berpraktikal di SK Bukit Jaya, Kamunting..yg aku sndiri pon xtau kat mn skolah tuh.
aku harap sangat yg aku dpt timba byk pengalaman kat sana nnt..nx year jgk akan bermula laa kehidupan aku sbg seorg cikgu..xleh da nk bgun lwt..pegi klas lewat..skip klas..huhu..tu semua kena tglkan di blakang. Apa yang penting..aku kena bersedia untk ke skolah tuh..aku xtau dimana,dan mcm mn persekitarannya..hope everything gonna be ok!!

About Me

My photo
aku seorang hambaNya....juz asimple person...

Time and Date